Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

1945. május 22. – 2018. június 6.

hangmérnök

 

Tanulmányai:

Vörösmarty Gimnázium

Optikai és Finommechanikai Technikum

Kandó Kálmán Híradás- és Műszeripari Technikum

 

Munkahelyei:

  • MOM
  • Magyar Televízió (1965-1970)
    Több
    Magyar Televízió (1970-2005)

A Gondnokságon kezdett, amíg át nem vette a Műszaki Igazgatóság, Belsőüzemi Osztálya, mikrofonosnak. A II., majd a III. Stúdióban dolgozott. Az utóbbiban kezdett önálló hangmesteri feladatokat ellátni, ott készülő műsorokban.
1970-ben személyi és részben anyagi okok miatt kilépett, de mivel már „fertőzött” volt 1973-ban visszajött a Film- és Hangtechnikai Főosztályra.
Itt dolgozott 2005-ig, nyugdíjba vonulásáig.
Az Osztály profiljából adódóan film (később ún. könnyűelektronika) forgatásokon, valamint szinkronsúdióban látott el hangmérnöki feladatokat.
Munkáiból: Számtalan riport (ún. filmbejátszás) készítése nagyobb stúdióműsorokba (A Hét , Híradó , Iskola TV, stb.). Dokumentumfilmek ,riportfilmek és sorozatok (Látogatóban …. X megyében / politikai riportsorozat végig az országon, megyénként /Megyeri G.), Kék Fény (Kende M; Wiedermann K.; Mata J.).
Sok filmet forgatott a Dokumentumfilm Osztállyal (Naplemente/ Lakatos V.), Nagykőrös tanyavilágáról (Lengyel Gy.), Munkássá válás (Kapusi I.).
Kisjátékfilmek és sorozatok a Gyermek- és Ifjúsági Osztálynak (Családi Kör, A Dongó őrs kalandjai, Riporter kerestetik, stb.).
Riport- és dokumentumfilmek tucatjai a Falurovatnál, a Natura szerkesztőségnél a havi magazinműsor és önálló filmek (emlékműsor a Béke-barlang feltárásának évfordulójáról, a Kőszegi hegységről, Felkészülés a Pamír megmászására; Rockenbauer P.), stb.
A Fertő tóról, a Hanságról, a Hortobágyról, Mártélyról,stb-stb.
Részt vett a Pécsi Körzeti Stúdió elindításában, kezdetben több ott készült műsor hangmérnökeként, majd a stúdió első játékfilmjében. (Szénporcsata/Babiczky L.) Több irodalmi és versműsorban dolgozott: Irodalmi barangolások Magyarországon, Lélektől-lélekig (Babiczky L.), stb.
Állandó hangmérnöke volt az Ó-Európa című sorozatnak (Wiegmann A.), a Népzenei Magazinnak (Rosta K.-Szomjas Gy.), számtalan vallási műsort készített, közte sok egyházzenei produkciót is. Szinkronstúdióban a fent említettek majd mindegyikén elvégezte a hang utómunkálatokat, valamit számtalan ott készülő filmet (alámondás, szinkron, stb.) készített minden műfajban.

Nagyjátékfilmjei:

Tériszony (Gaál A.)
Orbán lelke (Havas P.)
Családi ügy (Bojta E.) szinkronfilm

Díjak, kitüntetések:

Több elnöki Nívódíj

 

Forrás: Babiczky László

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo