Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

képvágó

Gödöllő, 1971. június 7.

Tanulmányai:

Corvin Mátyás Híradástechnikai Szakközépiskola (1989)

Gödöllői Agrártudományi Egyetem, Gépész kar, Kommunikáció technikai mérnök (1997)

 

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1992-től)

1992. március 1-én vették fel a Magyar Televízió Központi Rögzítőjébe. Akkoriban a kezdőket forgórendszerben 1-1 hétre beosztották a 3-as, a 4-es, a 6-os és a 7-es stúdióba, valamint a Kapcsolóterembe. Nemcsak ők ismerkedtek meg a technikai háttérrel, hanem őket is megismerhették a területek vezetői és választhattak közülük munkatársakat. Ő Oldal Béla műszaki vezető hívására a 3-as stúdióba került képvágónak. A legelső műsor, amelynek készítésében részt vett, a Panoráma volt. Több száz élő TV Híradó, Körzeti Híradó és Esti Egyenleg képvágója volt. Dolgozott a Kárpáti Krónika, a Cigánymagazin, a Szerbmagazin, a Stúdió című kulturális magazin, az Új reflektor magazin és a Szabadság tér című reggeli műsornak is. Megszámlálhatatlanul sok Telesport és helyszíni sportközvetítés, több labdarúgó EB és VB, valamint a naganói Téli olimpia itthoni adásának képvágója volt.
1999-ben bezárták a 3-as stúdiót, ekkor átkerült a 4-esbe, ahol a Szabadság tér mellett az Ablak és az Aktuális című műsorok készítésében vett részt.
2000-ben visszakerült a 3-as stúdióba. Azóta itt készül többek között a TV Híradó, az Este, a Kárpáti Krónika és a Regionális Híradó.
2006-ban átment a Filmosztály kazetta ellenőrzési csoportjába, ahol a frissen elkészült szinkronok technikai ellenőrzését végzi.


 

Forrás: személyes beszélgetés

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo