Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő

1958. április 10.


Tanulmányai:

Szinyei Merse Pál Gimnázium

Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság-tudományi Kar, okleveles agrármérnöki diploma (1983)

Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság-tudományi Kar, okleveles környezetvédelmi szakmérnöki diploma (1987)

Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság tudományi Kar, okleveles vadgazdálkodási szakmérnöki diploma (1994)

Közigazgatási Alapvizsga (2001)

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1983-2002)

Okleveles agrármérnökként szívügyének tartotta a környezetvédelmi és agrárműsorok készítését.
Első munkahelye a Natura Szerkesztőség volt, ahol szerkesztő-rendezőként tudományos-ismeretterjesztő, természetfilmeket készített.
1985-től az MTV első környezetvédelmi műsorának, a Tájkép-nek lett a vezető szerkesztője. A heti rendszerességgel sugárzott adás foglalkozott mind a hazai, mind a nemzetközi környezet- és természetvédelmet érintő kérdésekkel.
Az 1990-es évek elején a Natura Szerkesztőség egy újabb környezetvédelmi műsorral jelentkezett a képernyőn, amelynek a címe Zöld hullám volt. Ezzel egy időben elindítottak egy sokkal szélesebb nézőrétegnek szóló természetvédelmi magazint, a Barangolót.
1992-ben a Gazdasági és Kereskedelmi Stúdió, majd főszerkesztőség munkatársa lett. Vezető szerkesztő-riporteri feladatokat kapott a K + P – Kárpótlás és Privatizáció – és a Kirakat című heti rendszerességgel jelentkező magazin műsorokban. Riporterként dolgozott a TREND és HVS gazdasági magazinokban, majd felkérték a Gazdaképző című heti mezőgazdasági, távoktatási műsor vezető-szerkesztői feladatainak ellátására. Az Üzlet című gazdasági híradóban, később a Gazdatévében szerkesztő-riporterként dolgozott. Ezt követően előbb a Gazdatévé főszerkesztője, majd az Agrárvilág szerkesztőségvezetője lett.
1999. november 1-től 2000. július 1-ig a Környezetvédelmi Minisztérium szóvivője volt.
2005. februártól, a Miniszterelnöki Hivatalban, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának első évfordulója alkalmából meghirdetett országos pályázat kommunikációs szakértői feladatait látta el.
Jelenleg a Budapesti7Nap című heti lap újságíró munkatársa.

2003-tól a MÚOSZ Országos Választmányának tagja.
2002-től a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Erdészeti- Természetvédelmi- és Vadászati Szakosztályának elnöke.

Filmjei:

Kecsegék a borpincében
A madarak már visszatértek
Kincset ér a tó
A fácán még megmenthető
Egy intézet a vad védelméért
Egyiptom a Nílus ajándéka
Egy magyar Afrika vadász - Nagy Endre

 

Forrás: Koller M. Gábor

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo