Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

nemzetközi kapcsolatok igazgató

Pestújhely, 1944

Tanulmányai:

Budapesti I. István gimnázium (1959-1963)

Eötvös Lóránt Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, latin-orosz szak középiskolai tanár (1963-1968)

 

Munkahelyei:

  • IBUSZ Rt. (1968-1971)
  • MRT, majd MR Külügyi Osztály (1971-1989)
  • Magyar Televízió Nemzetközi Osztály, osztályvezető (1989-1990)
  • Magyar Televízió Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága, igazgató (1990-től)

Martinák László klasszikus műveltségű, több európai nyelvet felsőfokon (francia, német, orosz, angol) beszélő szakember, aki kiemelkedő nemzetközi televíziós ismereteinek köszönhetően, nagy elismerést szerez a Magyar Televíziónak világszerte.

Az MTV nemzetközi kapcsolatait gondozó szervezeti egységet 17 évig irányította. A terület jelenlegi felállása (nemzetközi kapcsolatok, Eurovíziós műsorcsere, nemzetközi fesztiválok) – a nemzetközi szolgáltatásnak az Üzleti és Termékfejlesztési Igazgatósághoz való kerülésétől eltekintve – nem változott.

Felügyelete alatt az MTV új lehetőségekhez jutott a partner televíziókkal folytatott együttműködésben. Így: a Magyar Televízió bekapcsolódott az Eurovízióban folyó jogi, koprodukciós, műsorcsere és műszaki együttműködésbe, szerződéses kapcsolatokat teremtett a nem-európai televíziókkal, információt gyűjtött a változó televíziós világhoz való alkalmazkodás érdekében.

Martinák László legnagyobb nemzetközi elismerése 1998-ban történt, amikor megválasztották a párizsi székhelyű URTI (Nemzetközi Rádió és Televízió Egyetem) főtitkárává, amely tekintélyes szervezetnek azóta is megbecsült vezetője.

Díjak, kitüntetések:

Szocialista Rádiózásért (1989)


 

Forrás: saját adatközlés

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo