Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő, műsorvezető

Solt, 1932. november 16 – 2008. június 1.

Munkahelye:

Magyar Televízió (1959-1988)


 

 


Szerkesztőként kezdett dolgozni a Magyar Televízió Politikai Adások szerkesztőségének Belpolitikai rovatában 1959 januárjától. Az MTV képernyős munkatársa volt, mint szerkesztő-riporter és műsorvezető 1988 januári nyugdíjba vonulásáig.

Szegvári Kati a KépernyŐseim című könyvből részlet Molnár Margitról:
„amikor megjegyeztem a nevét, éppen az épülő Erzsébet hídról mászott le kötélhágcsón egy motorcsónakba, s közben mosolygott. Úgy nézett ki, mint egy pajkos kislány, aki bosszantani akarja környezetét.
Mindegy, hol állt mikrofonnal a kezében: gyárban, kohó mellett, a szántóföldön, divatbemutatón vagy egy konyhában – először őrá kellett figyelni, s csak azután az eseményre.
Nemigen volt riportalany, legyen az férfi vagy nő, akit ne vett volna le a lábáról. Pedig tudott szigorú is lenni, például mikor a Nyitott boríték adásaiban a kisemberek panaszait próbálta orvosolni, mégis nő maradt, még a kardot nyelt IKV-vezetők között is, akik bármilyen cselt is vetettek be, nemigen tudtak kitérni jól célzott kérdései elől.
Hosszú éveken át egyedül ő mutatta fel a képernyőn a család, az otthon s különösen a nők gondjait. Micsoda merész film volt akkoriban, amelyik a lányanyák megalázó helyzetéről szólt! Egyformán otthonosan mozgott a börtönök és a divatbemutatók csillogó világában. Azóta sincs olyan riporter, aki átvette volna „szerepkörét”, aki olyan ”gusztusosan” tudna ételekről beszélni s lelkesedni egy új receptért. Mikor azt hallottam, nagymama lett, és nyugdíjba ment, nem akartam hinni a füleimnek.”

Filmográfia:

A HÉT
A mi ügyünk
A nő három szerepben (1973)
Barangolás a Szovjetunióban (1974)
Belépés csak Tv-nézőknek! (1963)
Feltűnés nélkül (1976)
Nők Fóruma
50 éves a CCCP - Díszünnepség a Szovjetunió megalakulásának 50. évfordulója alkalmából (1972)
A tettek városa (1974)
Aranyszarvas földjén (1967)
Búcsúzik a cirkusz (1966)
Harminc év asszonyszemmel (1975)
Híd a Duna felett (1964)
Leányanyák
Nagy események színhelyén – Dunaújváros
Nők a könnyűiparban
Sárrázó
Szociális otthonok, 1985.
T. Bíróság
Találkozás a munkával - Szünidő a Balatonnál
Változó korok asszonyai
Végső menedék - vagy jobb sors - élet a szociális otthonban ...
A nyugdíjkorhatáron túl
HÁZ-tartás
Nemzetközi szakácskönyv
Palackposta
Szia mami
Kétmillió - jog a boldogsághoz korhatár nélkül (1984)
Életet az éveknek
Főzőcske - TV fazék

 

Forrás: Dunavölgyi Péter

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo