Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

főgyártásvezető

Budapest, 1952. november 16.


Tanulmányai:

MTV Gyártásvezetői tanfolyam

Színház- és Filmművészeti Főiskola, Gyártásszervezői diploma (1991-1994)

 

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1971-1997)

Márton Sándor negyedikes gimnazistaként, az énekkari kórus tv-felvételén „fertőződött” meg a televízió légkörével. A főiskolára még elment az írásbeli felvételire, de a szóbeli időpontjában már Sárváron forgatott, mint segéd-felvételvezető (Urbán Ernő portré). E produkció után a Szórakoztató és Zenei Főosztály munkatársa lett, s maradt 1997-ig. Következő munkája a Garasos menyasszony c. vígoperában való közreműködése volt (rendező: Vámos László).
Hamarosan Áldor György felvételvezetőjeként, több éven át készítette Kállai István „Ön például, hogy folytatná?” című sorozatát. Majd jöttek a többhónapos nagyvetélkedők, pl.: Főiskolák vetélkedője, Jó estét Magyarország.
Gyártásvezetője volt a „144 nóta” c. zenei havi műsornak (szerk.: Módos Péter), éveken át az „Önök kérték”-nek (szerk.: Búzáné Fábry Éva), de készített vígoperát is.
A 6. adástól átvette az Antal Imrével fémjelzett „Szeszélyes évszakok”-at (szerk.: Szilágyi András, rend.: Gyökössy Zsolt), több mint 100 adáson át. Emellett rendszeresen gyártott a szilveszteri műsorfolyamba hosszabb-rövidebb betéteket, készített játékfilmeket (Hegynek fel - rend. Félix László; Dániel - rend.: Szalkai Sándor), szórakoztató „beszámolókat” a Rádiókabaré fellépéseiről (pl.: Bogorodcsányból, Berlinből).
Évente több Vidám Színpadi kabarét készített a Szeszélyes évszak alkotóival, illetve egy másik sorozatműsort: „Ez + Az” címmel. Többek között: Kudlik Júliával, Knézy Jenővel, Mikó Istvánnal (szerk.: Szilágyi András). Antal Imre színészként a Szeszélyes évszak és e műsor keretében forgatta le kabarétréfáit, pl. a ma is állandóan ismételt Rómeó és Júlia erkélyjelenetét Pécsi Ildikóval.
1997-ben vált meg az MTV-től, egy magánstúdióban kezdett dolgozni.

Díjak, kitüntetések:

Produkciós munkáiért több nívódíjban részesült.


 

Forrás: Dunavölgyi Péter

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo