Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

gyártásvezető

Budapest, 1950. március 9.


Tanulmányai:

Közgazdasági Technikum (1964-1969)

Államháztartási Könyvelő képzés (1975)

MTV Gyártásvezetői Tanfolyam (1980)

 

Munkahelyei:

  • ÁFÉSZ Vésztő (1968)
  • Mezőhegyesi Kórház (1969-1974)
  • Bajcsy-Zsilinszky Kórház (1974-1976)
  • Magyar Televízió (1976-2002)

A Közgazdasági Technikum elvégzése után megszerezte az Államháztartási Könyvelői szakképesítést és rövid ideig szakmájában dolgozott, 1976-tól a Magyar Televízió dolgozója felvételvezetőként 1980-ig. A belpolitikai Szerkesztőségre vették fel, ahol évekig együtt és egy szobában dolgozhatott olyan tévés személyiségekkel, mint Balogh Mária, Molnár Margit, Kovalik Károly, Vértessy Sándor. Arra a legbüszkébb, hogy bár többnyire a Belpolitikai Szerkesztőségen volt állományban, de valamennyi szerkesztőségben foglalkoztatták, beleértve a Kereskedelmi Igazgatóságot és az NKO-t is.
Első élő közvetítése a METRO Deák tér-Nagyvárad tér közötti szakaszának átadása volt. Számtalan riport-és dokumentumfilmet, több száz reklámfilmet gyártott. 1978-2000 között a parlamenti közvetítések és a Parlamenti Napló egyik gyártásvezetője volt. A gyártásvezetői képesítés megszerzésével 1980-2002-ig gyártásvezetőként dolgozott. 1980-ban Horváth Ádámmal és Nagy Jocóval hármasban készítették az Ablak, később a Péntek délután főcímét, mely műsorok gyártásvezetője volt 1994-ig. Dolgozott Szabó Lászlóval a Kék fény című műsorban és több dokumentumfilmben. Éveken keresztül gyártotta a Főzőcske, de okosan - t, ahol sok külföldi hírességgel dolgozott együtt.
Knoll István rendezővel sok éven át, készítette az Életet az éveknek című sorozatot és a karácsonyi gálaműsorokat. A Vallási Műsorok Szerkesztőségén évekig átlag havi 25 vallási műsort, élő mise közvetítéseket gyártott Téglássy Ferenccel Máriapócstól Pannonhalmáig.
Kedvencei voltak a nőknek szóló sorozatműsorok: az Ombudsnő, a Babusgató, és Babaszépségversenyek Oravecz Évával, a Menedzser magazin Gyökér Andrással, Somogyi Györggyel és Rudi Zoltánnal, a vidéket bemutató sorozatműsorok, mint pl. a Hazanéző, Árnyékban Gombár Jánossal és Nagy Lászlóval, a Hírháttér Mester Ákossal és Román Péterrel. Ő szervezte a közvetítését többek között a népszerű Hétvége című monstre műsornak, Erzsébet királynő magyarországi látogatásának, az utolsó szovjet-magyar hadgyakorlatnak, az ünnepi műsoroknak és nagy politikai eseményeknek (Kádár János temetése, az MSZMP-t megszüntető és az MSZP-t megalakító kongresszus Baló Györggyel, a Magyar Köztársaság kikiáltása, a megalakuló pártok tanácskozásai, stb.).

Díjak, kitüntetések:

Az MTV Kiváló Dolgozója
Nívódíjak
MÜSZI-díj
Miskolci Dokumentumfilm-fesztivál díja

Forrás: Nagy Sándor saját életrajz

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo