Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

mérnök

1936. június 1.


Tanulmányai:
    

Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar, gyengeáramú villamosmérnöki szak

Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, mérnök-közgazdász szak (1967)

Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar, színes televízió-technikai szak  

Munkahelye:   

  • Magyar Televízió (1959-1996)
    Üzemviteli Főosztály, beosztott mérnök, csoportvezető mérnök, majd osztályvezető, főosztályvezető-helyettes (1959-1986)
    Fejlesztési Főosztály, fejlesztő mérnök (1986-1992)
    TV 2 Intendatúra – műszaki főtanácsos
    Regionális Főszerkesztőség – osztályvezető (1994-1996)

1959-től az Üzemviteli Főosztályon belül a Képrögzítő Osztályon dolgozott. A Fejlesztési Főosztályon stúdiók, montírozó rendszerek fejlesztése és telepítése volt a munkája. Az MTV 2 Intendatúrán a teljes 2-es csatorna műszaki fejlesztése volt a feladata. Annak megszűnése után a Regionális Műsorok Főszerkesztőségén, a határon túli magyar televíziók, valamint a Magyar Televízió vidéki stúdióinak fejlesztésével foglalkozott.
Televíziós tevékenysége során részt vett műsorkészítésben, számtalan tévéjáték rögzítésvezetője volt. Élete nagy kalandjának tartja; hogy dolgozhatott 1976-ban a montreali olimpiát közvetítő európai közös televíziós csapatban, munkatársa lehetett a Spitzbergákon készített felvételeknek. Öt éven keresztül nemzeti bírója volt a Magyar Televízió és az Eurovízió nagysikerű Játék Határok Nélkül műsorsorozatának.
A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen (Budapesti Corvinus Egyetem) félállású tanársegédként, majd félállású adjunktusként (külsős óraadóként) matematikát tanított 1964-2005-ig.

 

Forrás: Önéletrajz

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo