Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő

1957. szeptember 23.


Tanulmányai:

ELTE TTK matematika-fizika-csillagász szak (1982)

MÚOSZ Újságíró Iskola (1987)

 

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1986-tól)

1986. december 6-án szerepelt először a képernyőn a Magyar Televízió Ablak című műsorában. Azóta a televíziózás majd minden műfajában dolgozott szerkesztőként, műsorvezetőként, rendezőként, illetve operatőrként. Szerkesztő-riporteri tevékenységet látott el többek között A Reggel, a Napközi, a Tízórai, az Átfogó, a Gondolkodó, a Tévémagiszter, a Delta, a Korkép, a Tudományos Híradó, a Zöldposta, a Magyarok Cselekedetei, a Betűvető, a Századfordító magyarok című műsoroknál. Adásszerkesztőként dolgozott a Válaszd a tudást, a Mélyvíz, a Háttértudomány, a Csízió, a Tudásakadémia, a Napfogyatkozás című műsoroknál is. Szerkesztő-rendező-operatőrként készített filmjei: Az Atlanti-óceán gyöngyszeme - Madeira, Lanzarote - Az ördög paradicsoma. A Századfordító magyarok című sorozat keretében több portréfilmet is készített. Szintén az ő nevéhez fűződik A mágikus kémikus című riport-dokumentumfilm Oláh György Nobel-díjas tudósról. Több szakmai tárgyú külföldi dokumentumfilm magyar változatának szövegét gondozta.
Napilapokban és folyóiratokban jelentek meg írásai, a Magyar Nemzet című napilapnál 15 évig ő írta a csillagászati rovat cikkeit.
Több budapesti gimnáziumban fizikát, illetve csillagászatot tanít. Számos budapesti általános- és középiskolában, valamint a TIT Természettudományi Stúdiójában, a budapesti és a regionális TIT szervezetek székhelyein tart előadásokat, a TIT Stúdió részére kiállításokat és AV-műsorokat készít. Kutatói munkát végez az MTA Csillagászati Kutatóintézeténél, valamint az Asztrogeodéziai Állomáson.

Tagja több szakmai szervezetnek: a MÚOSZ-nak, a Magyar Csillagászati Egyesületnek és a Magyar Asztronautikai Társaságnak is.

Díjak, kitüntetések:

MTV Nívódíj (2000)
Magyar Tudományos Akadémia – Akadémiai Újságírói Díj (2000)
Különdíj a Szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmszemlén (2003)
Különdíj a Miskolci Tudományos Filmfesztiválon

 

Forrás: Önéletrajz

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo