Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

gyártásvezető

Budapest, 1957. szeptember 14 – 2009. január 2.


Tanulmányai:

Posta Távközlési Szakközépiskola (1976)

MTV Gyártásvezető tanfolyam (1982)

 


Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1976-2009)

1976-ban felvételvezetőként kezdett dolgozni a Magyar Televízió Szórakoztató Főszerkesztőségén. 1982-ben elvégezte a Magyar Televízió Gyártásvezetői tanfolyamát, ezután gyártásvezetői kinevezést kapott, továbbra is a Szórakoztató Főosztály munkatársaként. 1991. május 6.-án indult el a Vitray féle TV2. Illés Tiborné gyártásvezető kérésére elvállalta Vitray Tamás mellett a csatorna gyártási feladatainak irányítását, főgyártásvezető kinevezést kapott. Itt találkozott először a Híradóból kivált Bánó András „Egyenleg” stábjával, amikor Hankiss Elemér elnök 1991-ben úgy dönt, hogy elindítja az Egyenleg című műsort csatlakozik hozzájuk, mint a műsor főgyártásvezetője. Ahogy később mondta, sosem dolgozott Hírműsorban korábban, de éppen ez az újszerű kihívás izgatta a feladat elvállalásakor.
Erről így nyilatkozott 1994-ben: „Egyrészt emberileg szimpatikusak voltak, másrészt pedig mindig is élveztem, ha hirtelen felvetődött problémákat kellett megoldanom. A hírműsor pedig egyfolytában lehetőséget adott erre.”
Az Egyenleg megszüntetés után más műsorok gyártásvezető munkáit látta el, majd 1994 őszétől, ismét Bánó András mellett dolgozott az Objektív főgyártásvezetőjeként.
Az Objektív megszűnése után a ’90-es évek végétől gyártott más műsorokat, majd volt a Magyar Televízió gyártási igazgatója. Ezt követően az MTV 1. program gyártási- és gazdasági vezetője lett, ezt a munkakörét töltötte be hirtelen bekövetkezett halálakor is.


 

Forrás: Dunavölgyi Péter

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo