Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

Pölöskey István szerkesztő
Győr, 1965. február 4.- Budapest, 2010. május 18.

Tanulmányai:


Vitéz János Főiskola művelődésszervező-filmterjesztő szak (1989-1993)
ELTE mozgókép-tanár szak (1996-1997)
Színház- és Filmművészeti Főiskola mozgóképelmélet szak (1995-1998)

Munkahelyei:
• 1987-től filmklubokat szervez
• 1993-tól a győri Révai Miklós Gimnáziumban és a Hetényi Géza Humán Középiskolában Médiaismeret-mozgóképkultúrát tanít
• 1997-től az MTV Filmfőszerkesztőségén szerkesztőgyakornok, majd filmszerkesztő
• 1998-tól a Duna Televízióban Műsorsajtó Iroda vezetője, majd filmszerkesztője
• 2006-tól az MTV Filmfőszerkesztőségének szerkesztője.

1987-től filmklubokat szervezett, óriási kitartással gyűjtötte előbb VHS-n majd DVD-n az itthon és külföldön megjelenő, vagy a televíziókban sugárzott filmeket a népszerű daraboktól a filmtörténeti remekművekig. Gimnazistáknak tanítja a hetedik művészetet. „Viszonylag pontos és rendszeres visszajelzést kapok a mostani középiskolásoktól arról, hogy mi érdekli őket, mit néznek szívesen a tévében.” Nyilatkozza erről a tevékenységéről.

1998-tól a Duna Televízió Műsorsajtó Irodáját vezette, majd átkerült a Filmszerkesztőségre. Munkájához az amerikai játék- és tv-filmek, sorozatok válogatása, beszerzése, magyarítása tartozott.

Mint a Magyar Televízió Filmfőszerkesztőségnek a területtel megbízott szerkesztője, mindent megtett, hogy megjelenést biztosítson a kortárs magyar alkotóknak a képernyőn. Többek között neki köszönhető az m2-n hosszú ideig futó „Veled is megtörténhet” sáv sikere, a Golden Globe-díjas Mad Men – Reklámőrültek című sorozatnak a díjátadással egyidejű bemutatása is. És még számos nagysikerű, népszerű film beszerzése.

Nemcsak figyelemmel kísérte a fejleményeket a magyar dokumentumfilm-készítés terén, hanem személyes kapcsolatot is ápolt az alkotókkal, a dokumentumfilmes műhelyekkel, részt vett a szakmai tanácskozásokon. Több éven át részt vett a Magyar Filmszemle dokumentumfilmes elő-zsűrijének és zsűrijének a munkájában. A szakma befogadta, megbecsülte, számított a véleményére.

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo