Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo


bemondó, szerkesztő-műsorvezető

Budapest, 1960. október 12.


Tanulmányai:

Esztergomi Tanítóképző Főiskola, népművelés szak (1984)

 


Munkahelyei:

  • Magyar Rádió (1980-1987)
  • Magyar Televízió (1979-1997, 2006-tól)


Pályafutását a Magyar Rádió Ifjúsági osztályán külsősként kezdte, s ezzel párhuzamosan a Televíziónál is több munkakörben dolgozott. A Magyar Televízióba bemondóként az 1982-es bemondó válogatáson tűnt fel, később műsorvezetőként is megmutathatta tehetségét. Kilenc év kihagyás után, 2006-ban, belsősként tért vissza az MTV-be, s azóta a Művelődési Főszerkesztőségen szerkesztő-műsorvezető. Közben, 1997-től kipróbálta a kereskedelmi televíziózást is, egy éven át a TV2 reggeli adásait vezette. Ezt követően, külsősként ismét a Magyar Televízióban folytatta munkáját, kulturális és délelőtti magazinok műsorvezetőjeként. Dolgozott a Satelit Televízió aktuális, élő műsoraiban is, és folytatta a rádiózást – megszűntéig - a Calypso Rádióban.

2003-tól a Magyar Televízió Közeli című kulturális híradójának szerkesztő-műsorvezetője, 2004-től - ugyancsak külső munkatársként - az m2 „Válaszd a tudást!” műsoraiban dolgozott: a Jobbulást! című egészségügyi műsort és a Családi délelőtt című magazint vezette. 2006. júliusától az MTV Művelődési Főszerkesztőségén dolgozik belsős munkatársként, mint szerkesztő-műsorvezető. Jelenleg a Válaszd a tudást - Mentés másként című ismeretterjesztő műsort készíti.
“Fontosnak tartom a szakmai jelenlétet az írott sajtóban is. Leginkább portrékat, interjúkat, riportokat készítek aktuális események kapcsán, de szívesen írok kultúrtörténetről, egészségügyről, gasztronómiáról, lakberendezésről, természetről, utazásról is.”

1992-1993-ban tanított Komlósi Gábor Oktatási Stúdiójában (KOS).

Televízió műsoraiból:

Mi-ti-ők - középiskolákat bemutató ifjúsági sorozat
Kalendárium - ismeretterjesztő magazin
Ötről-hatra - ismeretterjesztő magazin
Itthon-otthon - lakberendezési magazin
Prizma - aktuális magazin
A férfi, aki tetszik nekünk… szórakoztató műsor
Családorvos - egészségügyi sorozat
Betűpárbaj - nyelvi vetélkedő
Szeret, nem szeret… - szórakoztató magazin
Jó reggelt, Magyarország!
Ma délelőtt - délelőtti magazin (1997-1998)
Kincsestár - kulturális műsor (1999-)
Csak ma! - délelőtti magazin
Közeli - kulturális híradó
Válaszd a tudást!  (szerkesztő-műsorvezető)
Harmónia (szerkesztő)
Jobbulást!
Családi délelőtt

Satelit TV:
Zajlik az élet - napi magazin (2003)

Buda Stage:
Akasztjuk a hóhért…- havi talk-show ismert televíziósokkal

Publikációiból:

Kert a lelke mindennek – interjúkötet (Athenaeum Kiadó, 2001)
Mindenem a kertem (Magus Kiadó, 2003)

 

Forrás: Önéletrajz

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo