Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

okleveles villamosmérnök

Budapest, 1948. július 23.

Tanulmányai:

Budapesti Műszaki Egyetem Híradástechnika szak (1972)

Esztétikai tanulmányok

Szociológiai tanulmányok

 

Munkahelyei:

  • Magyar Televízió (1972-2000)
  • BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

A MRT-hez kerülése után, kép- és hangmérnökként, a legkülönbözőbb műsorgyártási területeken (stúdiók, közvetítőkocsik) dolgozott.
1973-tól a 2. Stúdióban képmérnökként tevékenykedett. Tagja volt a 4. Stúdió azon „forgóstábjának”, amelyik a televíziós trükkök produkcióban való intenzív felhasználásával, a blue box technika dramatikus alkalmazásával készített Tv-játékokat.
1975-től az MTV Központi Kapcsolótermében dolgozott, annak egyik műszaki vezetőjeként. Felelős volt az adás lebonyolításért, a nemzetközi, valamint külső helyszíni kép- és hangvonalak, közvetítések koordinálásáért. Ugyancsak alapfeladat volt a belső, technikai helyiségeket összekötő kapcsolatok biztosítása.
1984-től a Filmgépterem/Filmátíró vezetője, emellett 1985-től a Rögzítéstechnikai Osztály osztályvezető helyettese. Komoly erőfeszítéseknek köszönhetően az igen elavult műszaki terület berendezéseit élvonalbelire cserélték le, kialakult a nagyobb üzembiztonságú technológiát alkalmazó Filmátíró. 1991-től a Filmátírót, Filmlabort és Szinkroncsoportot magába foglaló Filmutómunka Osztály vezetője.
1996-ban, az MTV Rt. megalakulásával a Gyártási Igazgatóság Üzemviteli Főosztályának vezetője. 1998-2000 között a Gyártási Alelnökség Központi Üzemviteli Igazgatója. A nagyon bonyolult, ellentmondásos közegben aktív részese volt a digitális archiválási rendszer, kiváltképp a filmarchiválás műszaki háttere létrejöttének, sikeres elindításának.
Részt vállalt a televíziós szakmai oktatási területen. 1989-től a Gyártási Igazgatóság Szaksajtó Figyelő Fordító Csoportja számára a német nyelvű szakmai dokumentumok, cikkek fordítását végzi.

A Magyar Televíziótól való távozása után a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára kerül. A villamosmérnök hallgatók mellett, a Keleti Károly Gazdasági Kar projektmenedzser hallgatóit is tanítja.

Szakmai szervezetek:

Tagja a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Stúdiótechnikai Szakosztályának.

Díjak, kitüntetések:

Kiváló Munkáért kitüntetések


 

Forrás: Reischig Otto – Dunavölgyi Péter

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo