Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

gyártásvezető

Budapest, 1948. október 24.

Tanulmányai:

Gép és Villamossági Szakközépiskola (1967)

I. István Közgazdasági Szakközépiskola (1973)

Magyar Televízió Gyártásvezetői tanfolyama (1973)

ML Esti Egyetem Esztétikaszakosító (1982)

Színház- és Filmművészeti Főiskola Gyártásszervező szak (1987)

Magyar Iparművészeti Főiskola Art és Design menedzser szak (1991)

Euro Contackt Open Buisness Scholl Hatékony menedzser kurzus (1992)

Euro Contackt Open Buisness Scholl Marketing a gyakorlatban kurzus (1993)

Korda Sándor Produceri Akadémia (1994)

Munkahelyei:

  • Vörös Csillag Traktorgyár (1967-1969)
  • Diósgyőri Gépgyár Hűtőtechnikai Szolgáltató és Szerelő Osztálya (Budapest) (1969-1970)
  • MRT Rádió Pénzügyi Osztály (1970-1972)
  • Magyar Televízió (1972-2001)

Az érettségit követő rövid kitérők után 1970-ben lépett be az akkor még egy intézményként működő MRT Rádió Pénzügyi Osztályára, gazdasági ügyintézőként. Hogy munkáját tökéletesebben végezhesse, újra érettségizett, és Pénzügyi tagozaton szerezett végzettséget.
Televíziósok kollégák felkeltették az érdeklődését a televíziózás iránt, ezért elvégezte a Magyar Televízió gyártásvezetői tanfolyamát. Ezután került 1973-ban a Magyar Televízió Gyermekosztályára felvételvezetőként.
Az akkor futó, szinte minden sorozatnak (Kuckó, TTT, TTT Magazin, Fabula, stb.) és egyedi műsoroknak, nagy akcióknak (Gyermeknapi élő adások, Télapó és Karácsonyi műsorok, stb.), valamint a kétévente megrendezett Kőszegi Gyermekfilm Fesztiválnak volt a felvételvezetője. 1976-ban a Vidéki Stúdiók alapításakor a Szegedi Stúdió a Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőség patronálása alá került, így megbízott gyártásvezetőként gyártotta a stúdió első „Stúdióavatás” című műsorát.
1978-ban kinevezték gyártásvezetőnek. Rengeteg produkciónak és sorozatnak (pl.: Papírsárkány, Csúzli, Cimbora, Cimboraság, Cimbora Különkiadás, TTT Tánciskola, Játék a GYIK műhelyben, Varázsgömb, Futrinka utca, Süsü a Sárkány, Aprók tánca, Játszunk bábszínházat, Szókimondó, Három kívánság, stb.) volt a gyártásvezetője.
1983-1984 között a Gyermekosztály gyártási csoportvezetője volt. 1986-ban a Szórakoztató Főszerkesztőségnek készítette – gyártásvezetőként – a „Nap lovagjai” című sorozatot.
1988-ban az ORF -el együtt készült, az Ausztriában futó „X-Large” című sorozat Magyarországról szóló adásában dolgozott. Ugyan ebben az évben, az ausztrál Channel 7 és az MTV Enterprises által készített ausztrál-magyar dokumentumfilm gyártásvezetője volt. 1989-ben elkészítette gyártásvezetőként az RTL Tévétársasággal közös élőadást „Köszönet Magyarországnak” címmel, mely a keletnémeteknek történt határnyitás első évfordulójára emlékezett.

Időközben a Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőség filmgyárban és külsőben készülő játékfilmjeiben is közreműködött összekötő, felvétel és gyártásvezetőként. (Intőkönyvem története, Nagy mutatvány, Három szegény szabó legény, Öcsi a sztár, Süsü a sárkány MOKÉP változata, Igazmondó aranyolló.)

A Magyar Televízió fesztiváljainak is volt főgyártásvezetője:
1983. Kőszegi Gyermekfilm Fesztivál
1988. Miskolci Tv Fesztivál
1990. Telefaktum TV fesztivál (Miskolci TV fesztivál utódja)

1973-1989 között a Gyermekszerkesztőség dolgozója volt. Közben az MTV-s rendezők mellett olyan külsős és filmgyári rendezőkkel (András Ferenc, Dobray György, Fazekas Lajos, Gazdag Gyula, Gábor Pál, Gothár Péter, Kardos Ferenc, Kézdi Kovács Zsolt, Koltay Gábor, Kósa Ferenc, Lugossy László, Rózsa János, Sándor Pál, Simó Sándor, Sík Ferenc, Varsányi Ferenc, Zsombolyai János, stb.) dolgozott, akiktől az együtt végzett munka folyamán rengeteg tapasztalatot szerzett.
1989-ben Horváth Lóránt Gyártási Igazgató hívta a Gyártási Igazgatóságra dolgozni,
a Szolgáltató Iroda létrehozását bízta rá. 1995-ben, az időközben főosztállyá fejlődött Szolgáltatási Főosztályt megszüntették, ezután a Gyártásvezetői irodához került főgyártásvezetőként. Ugyanebben az évben (1995) főgyártásvezetője lett az MTV és az Eurovízió koprodukciójában készülő „Játék Határok Nélkül” című sorozatnak. A sorozatot 1995-1997 között 3 éven keresztül készítette.
1997-ben a Részvénytársasággá alakuló Magyar Televízió pályázatán elnyerte a Gyermek- és Ifjúsági Szerkesztőség gazdasági és gyártási vezetői munkakörét, melyet 1997. április 15-től, 2001 novemberéig látott el.


 

Forrás: önéletrajz

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo