Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő, rendező, újságíró

Budapest, 1955. december 17.


Tanulmányai:


ELTE Apáczai Csere János Gyakorlóiskola (1974)

Nyugat-magyarországi Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, kommunikáció, mozgókép-és médiakultúra, drámapedagógia (2001)

OR-ZSE Művelődéstörténet (2002)

Pannon Egyetem – Színháztörténet (2003)

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1974-től)

Vajda Ildikó édesapja, Pálovics István a Magyar Televízió műsorszerkesztőségi osztályvezetőjeként, édesanyja a Magyar Rádióban dolgozott, így nem meglepő, hogy már gimnazista korától kezdve az MTV-ben gyakornokoskodott a nyári szünidőkben. Az érettségi után a Magyar Televízióban teljes munkaidős állásban helyezkedett el. A szakma minden lépcsőfokát végigjárta. Kellékesként kezdte, majd segédoperatőr és rendezőasszisztens volt. Kezdetben az akkori PAF (Politikai Adások Főszerkesztősége) belpolitikai adásaiban dolgozott. Ezt követően egy több órás dokumentumfilm-sorozat készítésében vett részt B. Megyeri Gabriella első asszisztenseként. A ’70-es években Schatz Aranka, Kígyós Sándor, Wiedermann Károly mellet volt asszisztens. Később képzőművészeti témákkal foglalkozó műsorok létrejöttében működött közre Eck. T. Imre és D. Fehér Zsuzsa munkatársaként. A Szórakoztató és Zenei Főosztályon vetélkedők készítésben Hlatky Zsuzsával, szórakoztató és zenei adásokban Koltay Beátával, Bánki Ivánnal, Bodnár Istvánnal, Dömölky Jánossal, Seregi Lászlóval, Vámos Lászlóval dolgozott együtt. 1987-től három gyermekével otthon volt, eközben referencia- és reklámfilmeket készített. Első kulturális antropológiai filmje, az „Ararát”, a hazai örményekről szólt. A második, „Szerbek” című alkotás a szentendrei szerbek helyzetéről készült. 1994-től a „Tízórai”, az „A.K.T”, illetve a „Naprakész” című magazinműsorok részére készített számtalan kulturális és szociológiai anyagot. Ezt követően ismeretterjesztő, képzőművészeti és országjárási („Válaszd a tudást!” -című sorozat) filmek készítésével foglalkozott.
Vajda Ildikó dolgozik újságíróként, riportfotósként, emellett több helyen tanít és tanított, többek közt az MTV kameraman iskolájában filmtörténetet. Hallgatott kommunikációt, mozgókép- és médiakultúra ismeretet, drámapedagógiát, vallástörténetet és színháztörténetet.
Tagja az MRC-HSD-nek, a MTFSZ-nek, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztályának, és a Képzőművészeti Szakosztálynak is. Férje: Kollányi Gyula televíziós operatőr és fotóművész.

 

 

Forrás: Önéletrajz, személyes beszélgetés

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo