Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

világosító

Budapest, 1954. február 23.

Tanulmányai:

MÜM 33. sz. Kormos László Szakmunkásképző Intézet, villanyszerelő (1971)

Erősáramú Szakközépiskola, Budapest, Színház- és TV világosító szak (1984)

ENG könnyűelektronikai műsorgyártó (1987)
Munkahelyei:

  • Élelmiszeripari Szerelő- és Szolgáltató Gépgyár, villanyszerelő (1971-1972)
  • Gamma Művek, laboratóriumi karbantartó műszerész (1972-1980)
  • Magyar Televízió (1980-tól)

1980. decemberében került a Magyar Televízióba világosítónak. Belépése után elsőként a Röpülj páva című népdalvetélkedő készítésében dolgozott. Későbbiekben a TV teljes műsorpalettájának gyártásában közreműködött. Stúdiókba és külső helyszínekre egyaránt beosztották. Állandó csapattagként Hídvégi Sándor fővilágosító csoportjába került, akit első számú mesterének tart. Főleg ifjúsági- és gyermek műsorokat készítettek. Takács Vera szinte valamennyi alkotásában közreműködött. Világosítóként dolgozott a Focisuli, a Röpsuli, a Kosársuli, a Teniszsuli, stb. felvételein.
1982-ben Kenderesi Zoltánnal megalapították a televízió látványtechnikai csoportját, amely kiszolgálta a különböző produkciók speciális fénytechnikai igényeit.
1987-ben elvégezte a Magyar Televízió „betás” tanfolyamát, amely feljogosította arra, hogy mini stábban dolgozhasson. Ekkor került a Telesportnak forgató SP3-as kocsira. Itt kapta a TS házi Nívódíját a labdarúgó Diego Maradonáról szóló filmért.
Tévés pályafutása meghatározó pontjának tartja Vitray Tamás Ragályi Elemérről szóló portréfilmjét, amelyben 2. operatőrként vett részt.
Utána a TV Híradó stúdiójába került világosítónak, ahol jelenleg is dolgozik.
Önmagát szürke eminenciásnak, iparosnak tartja, aki igyekezett mindenütt helytállni a műsorkészítés területén.


 

Forrás: személyes beszélgetés

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo