Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

műszaki vezető

Budapest, 1945. május 6.

Tanulmányai:

Puskás Tivadar Távközlési Technikum (1959-1963)

Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, Híradásipari Szak (1963)

 

Munkahelye:

  • Magyar Televízió (1963-2006)

Az agilis fiatal sportoló szívesen látott szakembere lesz a dinamikusan fejlődő televíziónak. Sok területen kipróbálhatja magát. Dolgozik a Központi Kapcsolóteremben, a Filmes TR-nél, az I-es Stúdióban, mint műszaki vezető. A humán beállítottságú műszaki szakember a televíziós alkotók kedvelt munkatársa. Sokoldalú érdeklődését mutatja, hogy munka mellett esztétikát tanul. Az I-es Stúdióban készülő bonyolult műszaki és művészi igényű műsorok: országos vetélkedők, tévéjátékok, irodalmi és költészeti műsorok, show és ifjúsági sorozatok műszaki alkotótársa. Feladata volt az MTV színesítési programjában az I-es Stúdió átalakítása. Az MTV „TV2” programjában, mely korszakos volt a televízió új lehetőségeinek kikísérletezésében aktívan dolgozott. Megszervezte, mint a Rögzítő és Utómunka területének vezetője az „elektronikus vágó” kurzust.
Alapító tagja az MTV sportegyesületének, mely több szakosztállyal működött és nemzetközi versenyeken is jó eredményeket ért el, ezzel is növelve az MTV hírnevét a világban.
Nyugdíjazása után is tevékeny. Felújítja a televíziós sportnapok hagyományát, idős televíziósoknak találkozókat szervez, az MTV-s nézői-látogatások idegenvezetője.

Televízión kívüli tevékenységei:

A HTE Stúdiótechnikai Szakosztálya (1994-től)
A Levendel László orvosprofesszor által alapított Humán Agape Alapítvány video műhelyének vezetője (10 évig)

Díjak, kitüntetések:

Többszörös Kiváló dolgozó
Ifjúságért Érdemérem
Munkaérdemrend Bronz Fokozat
HTE Aranyjelvény Kitüntetés (1994, 1998)
Puskás Tivadar Díj (2004)


 

Forrás: Önéletrajz, Babiczky

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo