Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

 

 Bánki Árpád

1950.március 12-én született, Budapesten.

Rádiós és televíziós újságíró, szerkesztő-riporter, tudósító

Tanulmányai:

Kölcsey Ferenc Gimnázium,

Egri Tanárképző Főiskola,

MUOSZ Újságíró Iskola.

Beteg szülei miatt, 14 évesen kezdett el dolgozni. Fizikai munkásként kezdte, de volt trolibuszvezető és mentőápoló is. A munka mellett kezdett újságírással foglalkozni,1972-ben a Magyar Rádió Ifjúsági osztályán lett külső munkatárs.

Ezután a Krónika rovat, a Tudományos Szerkesztőség és a 168 óra műsoraiban dolgozott riporterként. A Rádiószínházban elhangzott műsoráért, a Kritikusok Díját kapta.

1975-től a TV Híradó külsős riportere.

1978-tól, a Magyar Rádió tudósítója Zala és Somogy megyében.

Elvégezte Vitray Tamás műsor-vezetőképző Stúdióját. Állandó munkatársa a " Csak ülök és mesélek " című műsornak.

1981-től főállású szerkesztő-riporter az MTV Híradójánál.

Eközben más szerkesztőségeknek is készített belpolitikai témájú filmeket, tudósításokat, bűnügyi műsorokat, de a televízió "Önök kérték" című műsorában is dolgozott, szerkesztő-műsorvezetőként.

Közel két évet a kazahsztáni Tengizben töltött el, ahol az ipari nagyberuházás Kulturális Központját vezette.

1988-tól, a Televízió Gazdasági Szerkesztőségéhez került, ahol 1991-ben egy hétvégi, családi magazin műsor ötletét nyújtotta be az Elnökségnek.

Ötletét elfogadták, és a " Vasárnapi Turmix"-ot három évig a legnézettebb vasárnapi műsor közé sorolták. Ennek volt a főszerkesztője, producere, mindenese.

1994 őszétől Központi-rendelkezési Állományba került, majd 1997-ben az első nagy elbocsátási hullámban otthagyta a Magyar Televíziót.

Néhány esztendeig a Juventus rádiónál vezetett műsorokat, az ATV főszerkesztője is volt, dolgozott az ORFK Kommunikációs Igazgatóságán, majd 2000-től az induló Satelit Televíziónál készített belpolitikai és szórakoztató magazin műsorokat.

2004-től saját média-vállalkozását vezeti.

Hobbi: kertészet, utazás.

Rádiós és Televíziós Nivódijak.

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo