bemondó, műsorvezető

Kecskemét, 1954. augusztus 30.

Tanulmányai:

Középiskola (1968-1972)

Előadóművészi vizsga (1978)

ELTE Bölcsész Tudományi Kar - esztétika szak  

 

Munkahelyei:

  • Technoimpex Külkereskedelmi Vállalat, bonyolító(1972-1976)
  • Magyar Televízió – Műsorigazgatóság: bemondó, műsorvezető (1976-1999)

Érettségi után, munkája és estin végzett tanulmányai mellett szavalóversenyt is nyert, színdarabot rendezett, s színész szülei, barátai unszolására 1976-ban beadta jelentkezését a Magyar Televízióhoz.
Fischer Sándor stúdiójában tanulta a bemondó szakmát, három hónap után adásba is került.
A bemondói munkán kívül hat éven át Híradózott, dolgozott az Ablak című közéleti magazinban, nótaműsorokban, a Falu tévében, az Ötös- a Hatoslottó-sorsolásokban. Ez utóbbit a mai napig is vezeti az RTL Klubon, mint szerződéses munkatárs.
Vezetett könnyűzenei műsorokat, részt vett különböző televíziós esztrád műsorban is.
Az Iskolatelevízió munkatársaival, több alkalommal is felkeresett az egykori Jugoszlávia területén kis településeket és Eszék városát, ahol előadásokat tartottak és ápolták a magyar nyelvet.
Az elmúlt több mint két évtizedben többször is körbejárta Magyarországot. Országos divatbemutatókat, gálaműsorokat, lottóshowkat, önálló esteket, versenyeket, városi napokat, létesítmény-avatókat, kiállítás megnyitókat konferált.
Mint előadóművész járt a Felvidéken, Ukrajna magyarlakta városaiban és Erdélyben.
 
2003-2004 között dolgozott a Rádió 17-ben, ahol négy órás élő adást szerkesztett és vezetett. Rovatja volt az Extra Férfi Magazinban, a Budakalász Tévében főzőműsora.

Most egy EuTIKET nevű Kft. tagja, illemet, etikettet és protokollt tanít, oktató Goór Nagy Mária Színi-Tanodájában. Külön felkérésre rendezvényeken műsort vezet.

 

Forrás: életrajz