Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő-riporter

Orosháza, 1970. február 26.


Tanulmányai:

Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozata

Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, Szeged, szlovák-népművelés szak

 

Munkahelyei:

  • Magyar Rádió (1993-2002)
  • Magyar Televízió (2002-től)

Középiskolai tanulmányait a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán végezte. Itt szerzett érettségit az általános tantárgyak mellett film- és videó-esztétikából is. A kétéves képzés lehetőséget kínált arra, hogy társaival amatőr filmesként irodalmi adaptációkat, ill. dokumentumfilmeket készítsenek. Az egyik rövidfilmjükkel „Gipsy war” 1988-ban Szegeden, az amatőr filmszemlén második helyezést értek el.
Tanulmányait a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola szlovák-népművelés szakán folytatta, ahol kiegészítő szakként kulturális menedzser diplomát is szerezett. Főiskolás évei alatt a Magyar Televízió és a Magyar Rádió szlovák szerkesztőségében dolgozott, mint külsős szerkesztő munkatárs.
A diploma megszerzése után – 1993-tól – a Magyar Rádió Rt. Szlovák Szerkesztőségének volt szerkesztő-riportere. Munkája során megismerkedett a hazai szlovákság életével, problémáival, kultúrájával és szokásaival.
2002 novemberétől az MTV Rt. Szlovák Rovatának szerkesztő-riportere. Kollégáival nemcsak a hazai szlovákság életének történéseiről készítenek beszámolókat, hanem tematikus rövidfilm-sorozatokat is forgatnak, valamint lehetőségük nyílik dokumentumfilmek készítésére is.

Filmográfia:

Ne temessetek el! - Petőfi a szlovákoknál – magyar változat (2003)
Ne temessetek el! - Petőfi a szlovákoknál – szlovák változat (2003)
Egy új élet kezdete – (2004)
Torkoskodó – (2004) gasztronómiai sorozat (14. rész)
Sµuhovica - a tótkomlósi silvórium – (2005)
Isten éltesse a mi Ankánkat! – (2005)
Észak és dél – (2006)
A harmadik kiadás – (2007)
A tanár, a szakács és a költő – (2007)


 

Forrás: Bencsik János - Dunavölgyi Péter

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo