Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

2. stúdió stúdióvezetője

Pilismarót , 1938. február 28.

Tanulmányai:

Győrben gimnázium (1952-1956)

Posta Rádió Műszaki Hivatal által szervezett  technikusképző tanfolyam (1956-1958)

 

Munkahelyei:

  • Magyar Televízió, 2. stúdiója (1958-2000)

A 2. stúdió vezérlőjének megépítésétől, a legendás Mechlabor berendezések beszerelésétől kezdve, (a két év katonaidőt leszámítva) csak a 2. stúdióban dolgozott. Időközben a Mechlabor berendezéseket a fekete-fehér Marconi rendszer váltotta 1964-ben, amit 1984 -ben színes Sony berendezésekre cseréltek.
 
Pályafutását műsorügyintéző 1. beosztásban kezdi, majd az évek folyamán osztályvezető helyettesi, később osztályvezetői, majd főosztályvezetői rangot kapott, de minden kinevezésekor kikötötte, hogy a beosztással járó teendőket ellátja, de nem megy irodába, a 2.stúdióban szeretne maradni műszaki vezetőként.
 
A harminchárom Nívódíj is jelzi, hogy a négy évtized alatt a közreműködésével készült műsorokból válogatni is nehéz, annyi volt. A fekete-fehér korszakból  a legemlékezetesebbek a Vasárnapi Újság, Walter mester főzőtanfolyama, a Tudni illik, hogy mi illik illemtanórák, a 12 szék, Öveges  és Benedek professzorok nagyszerű sorozatai.
A színes korszakban szerették a nézők a kerületek-, városok-, férfiak-nők vetélkedőit, melyeknek koordináló központja, miként az 1984-es szarajevói téli olimpiáé is,  a 2.stúdió volt. De ott készült többek között Vitray Tamás kiváló sorozata az Ötszemközt is.
 
2000-ben Bánki István első, egyben utolsó munkahelye, a 2. stúdió vezérlője, 42 év működés után, mindenki számára váratlanul megszűnt. Bánki István azóta nyugdíjas.

Díjak, kitüntetések:

Kiváló Dolgozó (1964)
A Haza szolgálatáért Érdemérem arany fokozata a  Kék Fény c. műsor századik adása alkalmából
Harminchárom elnöki Nívódíj

 

Forrás: Médiatechnika magazin (interjú)

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo