gyártásvezető

Debrecen, 1958. március 4.

Tanulmányai:

Dobó István Gimnázium és Erdészeti Szakközépiskola erdészeti tagozata, Eger (1976)

Marketing és reklám manager képzés, OKTÁV (2001)

MTV Gyártásvezető tanfolyam

Munkahelyei:

  • Magyar Televízió (1976-2001)
  • Szabad Föld Könyv és Lapkiadó (2001-2003)
  • Magyar Televízió (2005-től)

1976-tól dolgozik a Magyar Televízióban, az első három évben kellékes volt. Majd a katonai szolgálat után felvételvezető, a Képzőművészeti-, Zenei-, Irodalmi Rovatnál. Később portréfilmek, dokumentumfilmek, gyerekműsorok, ifjúsági filmek gyártásában dolgozott, majd, az önálló MTV/2 szerkesztőségben, Regionális Főszerkesztőségen. Az MTV gyártásvezető tanfolyam elvégzése után 1990-ben kinevezik gyártásvezetőnek. 1995-től főgyártásvezető.
Jelentősebb munkái: Visegrádi Palotajátékok, IV. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál, EUROMUSICA 96 (Regionális Televíziók Szövetségének 4 napos fesztiválja - itt már internetes elérést szervezett a műsorhoz), Magyarországról Jövök Kamerával, ABLAK, A REGGEL (műfajteremtő reggeli műsor), Nagy Imre Újratemetése.
Közel 940 produkció, film készült gyártási közreműködésével.
Főgyártásvezetőként dolgozott a Belpolitikai és Családi rovatnál, Regionális szerkesztőségnél, 1997-ben az MTV/2 újraindulásánál. Részt vett 2000-ben A Hét című műsor újraszervezésénél. A televíziós arculati munkák kivitelezésén is dolgozott.
Műsorokat készített többek között: Málnay Leventével, Horváth Ádámmal, Dobray Györggyel, Zolnay Pállal (akinek az utolsó MTV-s dokumentumfilmjét gyártotta), Xantus Jánossal, Monory Mész Andrással, Rick Nórával.
A 40 éves az MTV projektben, 1997 után arculati munkákkal kapcsolatos feladatokat kapott, ez volt az első gyártási tevékenysége vizuális kommunikációs területen, s az első komplex MTV-s arculat megújításában dolgozott együtt Czakó Zsolttal, Asbót Kristóffal, majd Monory Mész Andrásnak segített az Arculati Osztályon gyártási munkákban.
2001-ben az OKTÁV Marketing és reklám manager képzés végén a szakdolgozatát a Millennium Televíziójának arculati munkáiról írta.
2001-2003 között a szabad Föld Könyv és Lapkiadónál dolgozott, a cég különböző könyvkiadással kapcsolatos projektjeit vezette.
2005-től ismét az MTV-nél dolgozik, különböző gyártási területeken. 2007-től a berendezési terület vezetője.


 

Forrás: Dunavölgyi Péter – Cseh József