Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo

szerkesztő, műsorvezető

Budapest, 1957. augusztus 1.

Tanulmányai:

Francia nyelvtagozaton érettségizett

Közgazdaságtudományi Egyetem, közlekedés-marketing szak

Magyar Rádió munkastúdió

MÚOSZ Újságíró Iskola

Munkahelyei:

  • Volnán Elektronika
  • Magyar Rádió (1983-1986)
  • Magyar Televízió (1986-2005)

Az egyetemmel párhuzamosan a Volán Elektronikában dolgozik operátorként és szervezőként, majd három kollégájával 1981-ben megalapítja a Hardwork-Softvare GM-et a későbbi Microsystem Rt. egyik elődjét. Elvégzi a MR munkastúdióját, és a MÚOSZ iskolájában újságíró diplomát szerez. 1983-ban a Rádió Krónika rovatánál kezd dolgozni. A 168 óra politikai magazin állandó munkatársa. 1986-ban az MTV Híradó munkatársa lesz. Riporter, és a szombat délutáni Híradó, valamint a 2-3. kiadás műsorvezetője. 1989. január 1-jén az akkor alakuló TV2-höz (akkor az MTV második csatornája) igazol szerkesztő-műsorvezetőnek és kitalálja Magyarország első autós műsorát, az Autó2-t. Még a Rádióban ismerkedik meg Friderikusz Sándorral, akivel 1991-ben megalapítják a Dömsödi és Friderikusz Produkció Kft-t. Dömsödi az ügyvezető. Ez a cég gyártja az Autó2 című autós magazint, és a Friderikusz Showt, amely minden idők magyar nézettségi rekordját tartja.
A TV2 elhagyása után magazinműsorokat vezet, gyártja az Autó 2-t, és ő lesz a Telemázli műsorvezetője. Ezzel egy időben felkérik a Főtér műsorvezetésére.
Az addigi műsort, szerkesztő és rendező kollégájával – teljesen a mai napig sikeres formájára – alakítja, és három éven át vezeti.
Miután nem ért egyet a főszerkesztő elveivel távozik és hátat fordít a televíziónak. Saját autós lapot ad ki A+ (Autó Plusz) néven. Dömsödi cége A Második Produkció Kft. Lesz, mely a MOL belső lapjának a kiadója is. Egyébként a MOL névadója is Dömsödi Gábor, és számos reklámfilmet is gyártott a cégnek (pl. a nagy sikerű Dallas főszereplőjével, Larry Hagman-nel).
2001 őszén indul a Néwshowr a Magyar Televízióban, ennek társműsorvezetésére kéri fel a producer Dömsödit. A műsor hamar sikeres lesz, majd az ATV-n folytatódik.

Egy cikluson keresztül társadalmi munkában Bokor község polgármestereként dolgozott.
Dömsödi Gábor jelenleg újságíróként, kiadóként dolgozik.
Az ATV-ben a Névshowr-t és a Párshow című kvízműsort vezeti.


 

Forrás: Dömsödi Gábor

Babiczky László rendező 06 20 91-45-118 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.facebook.com/babiczkylaszlo